22.05.2008. / 10:14

Autor: Tanja Molvarec

Nakon pobjede na parlamentarnim izborima

Gruzijski predsjednik Šakašvili začuđen potporom birača

Šakašvilijevi politički protivnici provode svoje prebrojavanje listića i tvrde da su počinjene brojne nepravilnosti u korist njegove stranke

Gruzijski predsjednik Mihail Šakašvili proglasio je u četvrtak pobjedu na parlamentarnim izborima za koje oporba tvrdi da su namješteni, prenose svjetske agencije. "Čak sam i ja začuđen tako velikom potporom birača na ovim izborima", rekao je Šakašvili novinarima.

"Rezultati još nisu konačni, no velike su šanse da će Nacionalni pokret biti vrlo blizu dvotrećinskoj većini", dodao je gruzijski predsjednik, prenosi Reuters. Istovremeno, Državno izborno povjerenstvo objavilo je na temelju obrađenih 88 od 3.500 birališta da je Šakašvilijeva stranka osvojila 61 posto glasova birača.

Na drugom je mjestu glavni oporbeni blok s 14 posto. Ti podaci odgovaraju rezultatima izlaznih anketa koje je oporba odmah dovela u pitanje. Šakašvilijevi politički protivnici provode svoje prebrojavanje listića i tvrde da su počinjene brojne nepravilnosti u korist njegove stranke, navodi AP.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika