23.05.2008. / 19:16

Autor: Tanja Molvarec

Tijekom ljetne pauze Haaškog suda

Gotovinini odvjetnici tražit će njegovo puštanje u Pakoštane

U ime umirovljenih generala obratio se general Marinko Krešić rekavši da je najteže Anti Gotovini, jer on i na dan očeva sprovoda u Haagu brani hrvatski narod

Na posljednjem ispraćaju oca generala Ante Gotovine, Milana, u Pakoštanima su se okupile tisuće građana, prijatelja obitelji, štovatelja generala i njegovih suboraca. U povorci koja se kretala od obiteljske kuće prema mjesnom groblju, mjestu pokopa Milana Gotovine, bili su umirovljeni generali Ljubo Ćesić Rojs, Damir Krstičević, Željko Sačić, Marinko Krešić, Milan Kovač, te generalovi štovatelji Ivica Šurjak, Ivić Pašalić, Ivan Bobetko, Markica Rebić i Željko Strize, piše Jutarnji list.

Uz lijes generalova oca hodali su unuci, a na čelu najmlađi među njima, sin Ante Gotovine koji nosi očevo ime. Iza njega je hodala njegova majka, Gotovinina supruga Dunja, kojoj su s lijeve i desne strane stajali Željko Dilber i drugi sin pokojnog Milana, Boro Gotovina. Na pokopu su bili ministar Božidar Kalmeta, vodstvo Grada Zadra i Županije.

U ime umirovljenih generala obratio se general Marinko Krešić rekavši da je najteže Anti Gotovini, jer on i na dan očeva sprovoda u Haagu brani hrvatski narod. Željko Dilber, prijatelj Ante Gotovine i njegove obitelji, rekao da će odvjetnici generala Gotovine zatražiti tijekom ljetne pauze Haaškog suda dopust i privremeni odlazak Ante Gotovine kući, obitelji u Pakoštane.

"Anti je zbog smrti oca teško, jako teško, ali odlučio je da je bez obzira na suglasnost Suda bolje da ne dođe kako ne bi pozornost s očeva pogreba skrenuo na sebe. On je danas aktivno sudjelovao u raspravi na sudu, ali je stalno u kontaktu s obitelji i u mislima s njima" rekao je Dilber.


Vezane vijesti

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Gotovinina obrana traži odbacivanje novih teza tužiteljstva

Obrana generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom pozvala je žalbeno vijeće da ne uzme u obzir nove argumente koje je na žalbenoj raspravi održanoj u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika