12.08.2002. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

NIGERIJA

PROBLEMI ORGANIZATORA NATJECANJA ZA MISS SVIJETA

U Abuju su hitno doputovali britanski vlasnici licence za izbor "Miss Svijeta" da vide kako da riješe nastale probleme

PROBLEMI ORGANIZATORA NATJECANJA ZA MISS SVIJETA

Nigerijski i međunarodni organizatori natjecanja za najljepšu djevojku na svijetu “Miss Svijeta”, koje će se u studenom održati u nigerijskom glavnom gradu Abuji, našli su se pred velikim problemom, jer im državne vlasti savjetuju da odustanu od dijela natjecanja gdje djevojke pred žirijem hodaju u kupaćim kostimima, budući bi to moglo izazvati nerede u Nigeriji. To je, međutim, vitalni dio izbora najljepše djevojke svijeta, zbog tog dijela natjecanja su za njega zainteresirane i televizijske kompanije, pa organizatori na tome i najviše zarade od televizijskih prava. Zbog toga su u Abuju hitno doputovali britanski vlasnici licence za izbor “Miss Svijeta” da vide kako da riješe stvar.
Nigerija je preuzela organizaciju natjecanja za “Miss Svijeta” nakon što je za to natjecanje u zemlji poraslo zanimanje zbog prošlogodišnjeg izbora Nigerijke Agbani Darengo za najljepšu djevojku svijeta, što je bilo prvi puta u dugoj povijesti tog natjecanja da je jedna Afrikanka dobila tu titulu. No, to je izazvalo prosvjede u sjevernim nigerijskim saveznim državama, gdje žive muslimani, koji su jako konzervativni, pa su najavili da će onemogućiti održavanje natjecanja, ako se ono neće slagati s njihovim konzervativnim shvaćanjem morala. Sudionice natjecanja već su unaprijed upozorene da kada dođu na natjecanje paze kako se ponašaju, kuda se kreću, a svim sudionicama natjecanja unaprijed je zabranjeno da posjećuju sjeverne dijelove Nigerije.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika