05.06.2008. / 09:34

Autor: Hrvoje Šimičević

Euro

Ćiro Blažević stručni komentator Al Jazeere

Ćiro je do svog novog poslovnog angažmana došao preko Vlade Šole, a utakmice Europskog nogometnog prvenstva prenositi će vjerojatno na francuskom jeziku

Proslavljeni Hrvatski nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević ovo će Europsko prvenstvo biti stručni nogometni komentator za televiziju Al Jazeeru, jednu od najgledanijih televizijskih kanala na svijetu. Al Jazeera se promaknula u jednu od eminentnijih televizija nakon terorističkog napada na New York, a Ćiro, koji će komentirati utakmice vjerojatno na francuskom, do svog je novog poslovnog ugovora došao preko bivšeg rukometnog reprezentativca Vlade Šole.

Prvi kontakti već su ostvareni, a nedavno je Blažević imao i prvo javljanje za Jazeeru, i to s HRT-a, dugogodišnjih poslovnih suradnika ovog kanala. Ćiro za sada ne želi otkriti klauzulu koja se odnosi na financijski dio ugovora, ali je navodno riječ o velikim svotama, piše Jutarnji list.

Al-Jazeera, čiji je vlasnik katarska država, preko noći je postala medijska senzacija nakon što su gotovo svi eminentni američki kanali od iste počeli preuzimati snimke talibana i razvoja situacije u Afganistanu, ali i kao medij preko kojeg je bin Laden slao prijeteće poruke Zapadu.

Za razliku od većine medija na tom području, Al-Jazeera se u potpunosti profesionalizirala, postavši televizija s imidžem objektivnog donositelja informacija bliskoistočnih političkih i društvenih tekovina cijelom svijetu. U međuvremnu je postala prava televizijska mreža s brojnim američkim i europskim poznatim novinarskim imenima, koja danas ima primjerice TV postaju Al-Jazeera English.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika