10.06.2008. / 08:26

Autor: Plamenko Cvitić

Drama iznad Zagreba

Hrvatska reprezentacija kružila nad Zagrebom zbog zaspalog kontrolora

Pomalo bizaran događaj obilježio je povratak hrvatske nogometne reprezentacije u Zagreb nakon odigrane prijateljske utakmice s Mađarima 31. svibnja. Zrakoplov Croatia Airlines Q400 poletio je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom iz Budimpešte oko jedan sat nakon ponoći 1. lipnja. Nešto prije dva sata iza ponoći pilot je uspostavio vezu s prilazom zračnoj luci Pleso i putem radioveze neposredno prije slijetanja htio uspostaviti kontakt s kontrolnim tornjem na zagrebačkom aerodromu.

Međutim, odgovora s kontrolnog tornja nije bilo unatoč višekratnim pokušajima pilota, pa je pilot morao postupiti po proceduri go-around, odnosno morao je pojačati snagu motora kako bi dobio na visini i nastavio kružiti iznad zračne luke. Neslužbeno smo doznali kako je te noći na kontrolnom tornju bio samo kontrolor Ivica Šimić i pretpostavlja se da je zaspao u svojoj fotelji. Tek kad je zrakoplov Q400 počeo s procedurom go-around, Šimić se probudio i uspostavio vezu s pilotom.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika