12.06.2008. / 09:07

Autor: Hrvoje Šimičević

Monetarna stabilnost

Rohatinski: Nužna je promjena aktualne politike Vlade

Rohatinski je pozvao Vladu i lokalnu upravu da smanje javnu potrošnju, srežu troškove države te uvedu strogu kontrolu cijena komunalnih usluga. Istaknuo je kako je za smanjivanje inflacijskih očekivanja nužno i ogranićavanje rasta plaća

Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski oglasio se vezano uz najnoviju krizu cijena, pozvavši Vladu i lokalnu upravu da smanje javnu potrošnju, srežu troškove države te uvedu strogu kontrolu cijena komunalnih usluga i ograniče rast plaća kako bi se smanjila inflacijska očekivanja i inflacija stavila pod kontrolu.

Poručio je to Rohatinski sa sastanka Povjerenstva za cijene, na kojem su sudjelovali ministri, premijer te predstavnici sindikata, lokalnih vlasti, kao i poduzetnici. Guverner je istaknuo kako je za monetarnu politiku i stabilnost nužna promjena aktualne politike izvršne vlasti prema istoj.

"Guverner Rohatinski radi svoj posao besprijekorno. Jedan je od odgovornijih elemenata vlasti, zaslužuje maksimalnu potporu za monetarnu politiku, ali odmah sam rekao da ću ići u štrajk za plaće i neću biti jedini koji će snositi odgovornost za stanje u državi", kazao je Vilim Ribić, predsjednik Sindikata znanosti, govoreći o preporuci o ograničenju plaća.

Rohatinski komunikator godine Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski komunikator je godine. Priznanje, koje tradicionalno dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću, prvi je put pripalo Rohatinskom. Naime, osnovni preduvjet u osvajanju rečene nagrade jest komunikacija s javnošću, u protekloj godini. Kao i jasna komunikacija s složenim informacijama, što je prema riječima Udruge, Rohatinski u potpunosti 'ispoštovao'.

Vezane vijesti

'Očekivali smo rast inflacije'

'Očekivali smo rast inflacije'

Premijer Zoran Milanović na novinarski upit o 'crnim brojkama' Državnog zavoda za statistiku i podatku od 3,9 posto inflacije, što je najviše u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika