16.06.2008. / 08:57

Autor: Hrvoje Šimičević

Najava utakmice s Poljskom

Bilić: Pobjeda je imperativ

'Jučer smo vježbali jednu od mogućih kombinacija. Svi igrači igraju na svojim pravim pozicijama, momčad ima kompaktnost, širinu i brzinu. Za konačnu odluku o sastavu pričekat ćemo još jedan trening na stadionu u Klagenfurtu', kazao je Bilić

Uoči odlaska iz kampa u Bad Tatzmannsdorfu prema Klagenfurtu, gdje će Hrvatska sutra protiv Poljske u 20.45 odigrati posljednji dvoboj u skupini B, Slaven Bilić je i dalje ostao ustrajan u namjeri da sastav za utakmicu objavi tek neposredno pred utakmicu.

Iako se prema postavi na treningu dalo zaključiti kako će na teren istrčati novi igrači: Dario Šimić, Darijo Knežević, Hrvoje Vejić, Danijel Pranjić, Jerko Leko, Ognjen Vukojević, Nikola Pokrivač, prema svemu sudeći, postavi je dodan i vratar Vedran Runje. Prajnić i Rakitić biti će tako jedini prvotimci u sutrašnjoj utakmici. Barem u startnoj jedanaestorci.

"Jučer smo vježbali jednu od mogućih kombinacija. Svi igrači igraju na svojim pravim pozicijama, momčad ima kompaktnost, širinu i brzinu. Za konačnu odluku o sastavu pričekat ćemo još jedan trening na stadionu u Klagenfurtu", naglasio je Bilić uoči polaska u Klagenfurt, ističući kako je i dalje imperativ pobjeda, bez obzira na sastav.

"Svi u stručnom stožeru vjerujemo u igrače koji će zaigrati. Činjenica je da do sada nikada nisu igrali zajedno na jednoj utakmici, međutim svi će igrati na svojim pozicijama i u sustavu koji već dulje vrijeme treniramo. Vrlo su male razlike u kvaliteti između naše nominalno prve momčadi i ostatka ekipe.", kazao je Bilić.

Osvrnuo se i na snagu poljske reprezentacije, kojoj je sutrašnja utakmica važna po ostanak u daljnjem dijelu natjecanja. Naravno, ukoliko Njemačka izgubi od Austrije, a oni pobjede s dva razlike. Kazao je kako smatra da Poljaci neće improvizirati, te da će vjerojatno istrčati s rasporedom 4-4-2, kojeg njeguju posljednje dvije godine.

"Mogu pomaknuti posljednju liniju i pokušati stvoriti pritisak ili se zatvoriti i čekati. Nisam siguran koliko je Beenhakker sklon improvizaciji. No, bez obzira na sve mi smo spremni na njihove poteze", zaključio je hrvatski izbornik.

Vassaras sudac na utakmici Hrvatska-Poljska

Zadnju utakmicu u skupini EURA Hrvatska - Poljska u ponedjeljak u Klagenfurtu sudit će Grk Kyros Vassaras, odlučila je u nedjelju UEFA. Grčki je sudac do sada na EURU sudio dvoboj Češke i Portugala, a Hrvati će ga pamtiti po sudačkom sudjelovanju u povijesnoj pobjedi Hrvatske nad Engleskom na Wembleyu. Drugi susret naše skupine u Beču između Austrije i Njemačke sudit će Španjolac Manuel Enrique Mejuto Gonzales, prenijela je Hina.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika