19.06.2008. / 11:20

Autor: Katarina Zorić, Ivica Medo

UOČI OGLEDA S TURSKOM

Bilić: Bolja smo ekipa, samo moramo biti strpljivi

Hrvatski strateg je naglasio kako su Turci u prve tri utakmice pokazali dva načina igre - napadački i suludo napadački. "Oni nisu dobili zadnje dvije utakmice jer su iznenadili, dobili su ih uz pritisak koji je uz malo sreće donio preokret," rekao je Bilić

"Dobro smo proučili tursku reprezentaciju i spremni smo na sve njihove varijante. Moramo biti strpljivi, a ključ će biti kako ćemo izlaziti iz njihova pritiska. Međutim, smatram kako smo bolja ekipa", izjavio je danas izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić uoči puta u Beč i četvrtfinalne utakmice s Turskom.

Hrvatski strateg je naglasio kako su Turci u prve tri utakmice pokazali dva načina igre - napadački i suludo napadački. "Oni nisu dobili zadnje dvije utakmice jer su iznenadili, dobili su ih uz pritisak koji je uz malo sreće donio preokret," rekao je Bilić. Napomenuo je kako u igri ostavljaju dosta prostora, ali i da je "ponekad vrlo teško izaći iz takvog pritiska".

Govoreći o situaciji s igračima, hrvatski izbornik je istaknuo kako nastup Darija Srne više nije upitan, ali da Ivan Rakitić još uvijek radi odvojeno. "Liječnici me uvjeravaju da će Ivan do petka biti spreman. No sasvim sigurno napravit ćemo test da vidimo je li spreman," rekao je Bilić, dodavši kako još uvijek razmišlja hoće li protiv Turske igrati s dva napadača kao protiv Austrije ili s jednim napadačem kao protiv Njemačke i Poljske. "Nećemo previše lutati oko sastava i oko formacije," dodao je Bilić.

Novinare je zanimalo hoće li hrvatska vrsta odmah jurnuti po pobjedu jer se u prve tri utakmice pokazalo kako Turci vrlo slabo ulaze u utakmicu, a hrvatski strateg je odgovorio kako nema takvuh planova. "Nećemo mijenjati plan igre, ne bojimo se Turaka i igrat ćemo svoju igru. Ključno je ne povlačiti se, već ih moramo napasti što više. Moramo spriječiti njihovu agresiju i pritisak," smatra Bilić.

Hrvatski izbornik za svog turskog kolegu Fatiha Termima ima samo riječi pohvale. "On je trenerska legenda. Vodio je Fiorentinu, Milan, a s Galatasarayom je osvojio Kup Uefa. I na klupi reprezentacije je uspješan," navodi Bilić.

Iako je među navijačima hrvatske reprezentacije atmosfera pomalo napeta uoči sutrašnjeg ogleda s Turskom, Bilić ostavlja smiren dojam. "Osjećam pritisak, međutim svaka je utakmica specifična. Ništa drugačije se nisam osjećao niti na prijašnjim utakmicama od kada sam izbornik," pojasnio je Bilić. Napomenuo je kako se tek sada vidi kakvu je Hrvatska tešku skupinu imali u kvalifikacijama, jer su jedino iz naše skupine prošle dvije reprezentacije u četvrtfinale - Hrvatska i Rusija.

Niko Kovač: Omjer samopouzdanja je 51-49 u našu koristKapetan hrvatske reprezentacije Niko Kovač očekuje sutra borbenu utakmicu s Turskom. "Agresivni su, tehnički jaki, možda će biti i provokacija, ali ništa nas ne smije iznenaditi jer ako nas iznenade, znači da nismo bili spremni", rekao je Kovač.

Na pitanje novinara da prokomentira prepotentne izjave koje dolaze iz turskog kampa, Kovač je odgovorio: "Ne želim se prepucavati. Mi gledamo sebe, oni sebe. Sve će se vidjeti na terenu. Oni su puni samopouzdanja, ali i mi smo. Mislim da je u tom pogledu omjer 51-49 u našu korist."

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika