20.06.2008. / 18:55

Autor: Tanja Molvarec

Predsjednički izbori

Barac Obama i Hillary Clinton zajedno u kampanji

Najava pridruživanja Hillary Clinton Obaminoj kampanji stigla je dan kasnije nego što je Obama najavio kako odustaje od stajališta da će prihvatiti javno financiranje za predsjedničku kampanju u visini od oko 85 milijuna dolara

Senatorica Hillary Clinton i Barack Obama udružit će snage u kampanji 27. lipnja na kojoj će se prvi puta zajedno pojaviti, objavljeno je na stranicama Obaminog stožera. Iako se povukla iz utrke za demokratsku predsjedičku nominaciju, Hillary Clinton najavila je potporu Obami te pozvala svoje pristaše da podrže 46-godišnjeg senatora iz Illinioisa.

Najava pridruživanja Hillary Clinton Obaminoj kampanji stigla je dan kasnije nego što je Obama najavio kako odustaje od stajališta da će prihvatiti javno financiranje za predsjedničku kampanju u visini od oko 85 milijuna dolara. Na to je oštro reagirao njegov suparnik John McCain koji Obami zamjera prevrtljivost. "Na izborima je u pitanju puno stvari. Među ostalim i možete li držati čovjeka za riječ.On je rekao da će se držati dogovora ali nije", rekao je McCain, najavljujući da će sada i njegov stožer razmotriti odustajanje od javnog financiranja. McCain svog suparnika smatra nedovoljno iskusnim i nepouzdanim.

Obamin stožer je do kraja travnja prikupio 272 milijuna dolara a McCainov do kraja svibnja 122 milijuna. U nedavno provedenom ispitivanju javnog mnijenja, Obama ima prednost sa 47 glasova potpore dok McCainu potporu faje 42 posto glasova. No, tih 42 posto nije pak zadovoljno kako on vodi svoju kampanju.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika