23.06.2008. / 16:24

Autor: Hrvoje Šimičević

SDP primili pirotehničare Mungosa

Opačić: S HDZ-ovom većinom ni jedan argument ne prolazi

Potpredsjednica Kluba SDP-a prozvala je aktualnu vlast, ističući kako 's HDZ-ovom većinom ni jedan argument ne prolazi'. Sramota je da netko radi ovako težak i opasan posao, a ne dobiva plaću. To je protuzakonito, nepošteno i nemoralno", rekla je Opačić.

SDP-ovi saborski zastupnici Milanka Opačić, Željko Jovanović i Ante Kotromanović primili su danas desetak pirotehničara, zaposlenika tvrtke Mungos, koji traže da im se isplate neiplaćene plaće, a poduzeće preimenuje u državnu agenciju za razminiranje. U razgovoru s zastupnicima, pirotehničari su ukazali na činjenicu kako razminiravaju najopasnija područja, koje djelatnici komercijalnih tvrtki ne žele, a unatoć tomu imaju veće plaće.

Apelirali su i na postupak preoblikovanja Mungosa u državnu agenciju za razminiranje, ističući kako u tome vide jedini izlaz u komtekstu nastavka poslovanja, uz redovite isplate plaća. Dodali su kako, unatoč hvalevrijednom potezu Hrvatskog fonda za privatizaciju koji su njihovoj tvrtki odobrili pozajmicu u iznosu od pet milijuna kuna za isplaćivanje plaća; to neće dugoročno rješiti njihove probleme.

Potpredsjednica Kluba SDP-a prozvala je aktualnu vlast, ističući kako 's HDZ-ovom većinom ni jedan argument ne prolazi'. "Sramota je da netko radi ovako težak i opasan posao, a ne dobiva plaću. To je protuzakonito, nepošteno i nemoralno", rekla je Opačić. Pozvala je Mungose da sutra, za kada je najavljen prosvjed ispred Ministarstva gospodarstva, probleme pokušaju riješiti u razgovoru s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom. U slučaju da ne dođu do rezultata, Opačić je Mungose pozvala da se jave SDP-u koji će 'pokušati pomoći vršenjem političkog pritiska na vlast.'

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika