26.06.2008. / 11:39

Autor: Petra Horvat

Slovenija

Talijanske radio postaje kradu frekvencije slovenskih postaja

U sporovima između talijanskih i slovenskih radio postaja slovenski su sudovi dali za pravo svojim, a talijanski talijanskim radio postajama

Slovenski mediji tvrde kako talijanske radio postaje imaju mnogo jače signale od slovenskih, pa je Slovencima uz talijansku granicu gotovo nemoguće slušati domaće radio programe. Slovenci tvrde kako Talijani ne poštuju međunarodni dogovor o frekvencijama, zbog čega je došlo i do nekoliko sudskih sporova između slovenskih i talijanskih radio postaja.

Slovenski dnevni list "Dnevnik" navodi kako talijanske radio frekvencije često nadjačaju slovenske programe čak i u dubokoj unutrašnjosti Slovenije. Miha Krišelj iz državne agencije za poštu i elektroničke komunikacije tvrdi kako se talijanskom načinu dijeljenja frekvencija smije cijela Europa. "Način na koji u Italiji država dijeli radio frekvencije različit je od našega i vrlo neobičan, smije mu se cijela Europa", rekao je Krišelj.

Slovenija tvrdi kako talijanske radio postaje uvažavaju svoje, ali ne i europsko zakonodavstvo, zbog čega slovenska agencija lokalnim postajama uz granicu mora dodijeliti dodatne frekvencije kako ne bi došlo do smetnji u programu. "Način koordinacije emitiranja radio programa između Slovenije i Italije regulira i poseban bilateralan sporazum kojeg se Talijani ne drže", rekao je Krišelj i dodao kako talijani ne uvažavaju ni europsku regulativu.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika