27.06.2008. / 08:17

Autor: Hrvoje Šimičević

Nakon tri godine

Ana Magaš na slobodi

Ana Magaš danas je izašla na slobodu, a vjerojatno će odmah podnijeti sudski zahtjev za potpunim skrbništvom nad sinom, kojeg nije vidjela tri godine

Nakon što je odslužila kaznu od 3 godine i 3 mjeseca zbog ubojstva supruga Lucijana Magaša, 30-godišnja Ana Magaš jutros je oko 7:15 sati ujutro napustila krug kaznionice u Požegi. Prema riječima službenih osoba u kaznionici, po nju je došla rodbina. Na početku je osuđena na osam godina zatvora, da bi joj kazna potom bila smanjena na pet godina. Pomilovao ju je i predsjednik Stjepan Mesić, a nakon toga joj je smanjena kazna i zbog dobrog vladanja.

Ana Magaš u petak će izaći na slobodu, nakon čega će odmah podnijeti sudski zahtjev za potpunim skrbništvom nad sinom, kojeg nije vidjela tri godine. 12-godišnji dječak je odbijao odlaziti majci u posjet, iako je postojala zakonska mogućnost za to. Ana se vjerojatno još neće vratiti u Zadar, a postoji mogućnost da neko vrijeme provede u Zagrebu ili Rijeci.

Odluku da se neće bar neko vrijeme vratiti u Zadar potvrdila je i majka Ane Magaš, Dijana Batković. "Ona je presretna što izlazi iz zatvora ali je jako prestrašena jer ne zna što je sve čeka kada izađe na slobodu. Uzbuđena je ali i prestravljena, posebno zbog prvog kontakta s novinarima , koje će teško izbjeći. Još uvijek nismo sigurno gdje će Ana kada napokon izađe na slobodu. Postoje dvije opcije, Rijeka gdje imamo neke rođake ili Zagreb", rekla je Dijana Batković za Večernji list.

Vezane vijesti

Josipović: Trebam savjesno odraditi mandat da bi i o meni snimali

Josipović: Trebam savjesno odraditi mandat da bi i o meni snimali dokumentarac

U Zagrebu je počeo šesti po redu međunarodni festival dokumentarnog filma 'ZagrebDox'. Festival je otvorio slovački film 'Osadne' Marka Škopa, trajat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika