29.06.2008. / 12:10

Autor: Petra Horvat

Pronađen sudionik pljačke splitske pošte

Strahinja Rašeta uhićen u Beogradu

Za Strahinju Rašetu postoje indicije kako se radi o opasnom kriminalcu i plaćenom ubojici, a službena interpolova potvrda o njegovom uhićenju hrvatskoj bi policiji trebala stići za nekoliko dana

Srpska je policija u Beogradu u noći s petka na subotu uhitila Strahinju Rašetu (23), jednog od najtraženijih kriminalaca u regiji, koji je sudjelovao u "pljačci stoljeća" u kojoj je iz splitske pošte otuđeno oko 15 milijuna kuna. Rašetu, koji se mjesecima nakon pljačke splitske pošte skrivao u Beogradu, policija povezuje sa više ubojstava i pljački u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a Županijski sud u Splitu za njim je izdao tjeralicu zbog udruživanja u zločinačku organizaciju s ciljem počinjenja kaznenog djela i razbojništva.

Mladi je kriminalac, prilikom uhićenja, navodno posjedovao oružje i krivotvorene dokumente, a fotorobot jednog od pljačkaša vrlo je sličan uhićenom Rašeti. U Splitu je zbog pljačke glavne pošte, koja se dogodila 15. ožujka, uhićeno 15 osoba. Policija je na trag pljačkaša naišla kada je petnaest dana nakon pljačke na tržnici Arizona kod Brčkog u BiH uhićen diler Zoran Stefanović s 327 000 potpuno novih hrvatskih kuna. Hrvatska policija smatra kako su pljačku izveli srpski i bisanski kriminalci, prema planu hrvatskih sudionika pljačke.

Do sada je otvorena istraga i protiv osumnjičenika Joze Certe kojeg se tereti da je skrivao srpske kriminalce nakon pljačke, zatim protiv zaštitara Borisa Marušića, koji je kriminalce pustio u zgradu pošte, protiv zaposlenice pošte Vesne Vuco, te Srbina Miroslava Hršuma, braće Emila i Mire Cokarića, te Mladena Stupala. Javnost je najviše iznenadilo uhićenje Joze Certe, načelnika Kaštelanske Hvidre. Istražitelji su za sada pronašli samo nešto više od milijun kuna, a za ostatkom novca i bande se još uvijek traga.

Za Strahinju Rašetu postoje indicije kako se radi o opasnom kriminalcu i plaćenom ubojici. Dovodi ga se u vezu s ubojstvima Gorana Mijatovića Mite, vođe "bežanijskog klana" i Vojislava Jekića, bivšeg načelnika policije Loznice. Rašetu se u BiH tereti za likvidaciju Borisa Govedarice, te za pokušaj likvidacije Đorđa Ždrala koji je prošloga mjeseca protjeran iz Splita zbog strahovanja od mogućeg obraćuna dviju bandi s Pala.

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec izjavio je kako hrvatska policija nema službenu potvrdu o uhićenju, koja bi im trebala stići iz Interpola.

Vezane vijesti

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Kod Banja Luke uhićen osumnjičeni pljačkaš HVB Splitske banke

Hrvatski državljanin B.D., osumnjičen za sudjelovanje u pljački šibenske podružnice HVB Splitske banke počinjene 2005. godine, uhićen je na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika