02.07.2008. / 10:28

Autor: Hrvoje Šimičević

Potraga za Kovačevićem

Srpski košarkaš pobjegao iz SAD-a s hrvatskom putovnicom

Kovačevićeva obitelj je priznala kako su pomogli svom sinu da pobjegne iz SAD-a, ističući kako se radi o nepravednom medijskom linču na njihovog sina, kao i to da Kovačević nije proganjan zato jer je zamalo ubio studenta, već zato što je Srbin.

Srpski košarkaš Miladin Kovačević Minja, koji je iz SAD-a u Srbiju pobjegao nakon što je teško pretukao kolegu studenta, prilikom bijega upotrijebio je hrvatsku potovnicu, a pri izlasku iz zemlje nije imao nikakvih problema, kako su u razgovoru za New York Post kazali njegovi roditelji. Sama putovnica vjerojatno je bila lažna, piše Jutarnji list, jer u evidencijama Ministarstva unutarnjih poslova među hrvatskim državljanima, ne postoji osoba stara 20 godina s imenom Miladin Kovačević Minja.

Kovačević, koji igra košarku za sveučilište Binghamton u državi New York, uhićen je 4. svibnja nakon što je jednom baru u Binghamtonu pretukao 22-godišnjeg studenta Bryana Steinhauera, koji je i dalje u komi. Kovačevićeva obitelj je priznala kako su pomogli svom sinu da pobjegne iz SAD-a, ističući kako se radi o nepravednom medijskom linču na njihovog sina, kao i to da Kovačević nije proganjan zato jer je zamalo ubio studenta, već zato što je Srbin. Nakon pritiska s kojim su suočene vlasti u Beogradu, iz srpskog Ministarstva vanjskih poslova poručili su kako će efikasno riješiti cjelokupni slučaj.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika