04.07.2008. / 19:29

Autor: Nina Tomljanović

Formiranje vlade

Tadić i Dačić potpisali koalicijski sporazum

U Predsjedništvu Srbije potpisan je koalicijski sporazum o formiranju vlade Srbije između Demokratske stranke (DS), njezine "Liste za europsku Srbiju" i stranaka oko Socijalističke partije Srbije (SPS)

Čelnici DS-a i SPS-a, Boris Tadić i Ivica Dačić potpisalin su u predsjedništvu Srbije koalicijski sporazum o formiranju srbijanske vlade, objavili su beogradski mediji.

Dačić je nakon potpisivanja sporazuma novinarima kazao kako će se se vladajuća koalicija zauzimati za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, nastavak europskih integracija, ekonomski razvoj i postizanje socijalne pravde.

U novoj srbijsnskoj vladi, kaže Dačić, koalicija oko SPS u kojoj su stranka umirovljenika (PUPS) i Jedinstvena Srbija (JS), će imati mjesto prvog potpredsjednika, koji će ujedno biti ministar policije, potpredsjednika vlade zaduženog za rad i socijalnu politiku i ministre rudarstva i energetike, infrastrukture i prosvjete.

Tadićeva demokratska stranka (DS) očekuje da će srbijanska vlada biti izabrana u ponedjeljak, no prije toga bi predsjednik Boris Tadić trebao službeno predsjednici Skupštine dostaviti popis s imenom mandatara i članova buduće vlade, zbog čega je i bilo nužno potpisati koalicijski sporazum.

Tijekom dana bi srbijanski parlament trebao završiti raspravu i glasovati o izmjenama i dopunama zakona o vladi, te zakona o ministarstvima čime bi bili stvoreni zakonski uvjeti za izbor nove srbijanske vlade.

Srbijanski parlament bi tijekom dana trebao završiti raspravu i glasovati o izmjenama i dopunama zakona o vladi, te zakona o ministarstvima čime bi bili stvoreni zakonski uvjeti za izbor nove vlade Srbije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika