08.07.2008. / 12:54

Autor: Nina Tomljanović

Srbija

Tadić: "Članstvo u EU samo je formalni cilj vlade"

Nakon što je sinoć formirana srbijanska vlada, novi premijer Mirko Cvetković je najavio da će se prva sjednica vlade održati već danas

"Članstvo u Europskoj uniji samo je formalni cilj nove vlade, a bitan cilj je reforma i modernizacija društva", izjavio je srbijanski predsjednik Boris Tadić a prenijeli su beogradki elektronički mediji.

Da bi smo sve to promijenili, kaže Tadić, moramo promijeniti naš sustav vrijednosti, da se ne sukobljavamo i ne dijelimo, i da se ujedinimo oko zajedničkih ciljeva.

Dodao je također da to svakako ne znači gubitak različitosti u mišljenju i poništavanje demokracije. "Naprotiv, to znači jačanje demokratskih institucija i tako će Srbija postati moderno europsko društvo", ocijenio je srbijanski predsjednik.

Nakon što je sinoć formirana srbijanska vlada, novi premijer Mirko Cvetković je najavio da će se prva sjednica vlade održati već danas, a do kraja tjedna vlada će imati još nekoliko sjednica.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika