08.07.2008. / 13:39

Autor: Katarina Zorić

BEOGRAD

Tadić: Reforma društva je bitan cilj nove vlade

\"Članstvo u Europskoj uniji samo je formalni cilj nove vlade, a bitan cilj je reforma i modernizacija društva\", izjavio je Tadić u povodu formiranja nove vlade na čelu s premijerom Mirkom Cvetkovićem

Bitan cilj nove srbijanske vlade je reforma i modernizacija društva, a to je moguće ostvariti samo ako nova vlada bude ujedinjena oko zajedničkih načela i sustava vrijednosti, izjavio je srbijanski predsjednik Boris Tadić.

"Članstvo u Europskoj uniji samo je formalni cilj nove vlade, a bitan cilj je reforma i modernizacija društva", izjavio je Tadić u povodu formiranja nove vlade na čelu s premijerom Mirkom Cvetkovićem.

"Da bismo sve to uradili moramo promijeniti naš sustav vrijednosti, da se ne sukobljavamo i ne dijelimo, i da se ujedinimo oko zajedničkih ciljeva", rekao je Tadić. Napomenuo je kako to ne znači gubitak različitosti u mišljenju i poništavanje demokracije.

"Naprotiv, to znači jačanje demokratskih institucija i tako će Srbija postati moderno europsko društvo", ocijenio je predsjednik Srbije, prenose beogradski mediji.

Nakon izbora nove vlade u parlamentu, premijer Mirko Cvetković najavio je da će prva sjednica vlade biti održana u utorak te da će do kraja tjedna vlada imati još dvije do tri sjednice.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika