10.07.2008. / 08:44

Autor: Nina Tomljanović

Snežana Malović

"Srbija će ispunjavati svoje međunarodne obveze"

Vlada je također utvrdila i prijedlog Zakona o potvrđivanju Prijelaznog sporazuma o trgovini Europske unije i Srbije koje će uputiti u parlament na ratificiranje

"Srbija traži da se zločini svugdje kažnjavaju i jednako tretiraju, kako se više nikad ne bi ponovili i kako bismo, zadovoljenjem pravde za žrtve, svi zajedno stigli do pomirenja", rekla je nova srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović na skupu, koji je održan jučer u Beogradu i na kojem je predstavljena studija o utjecaju Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju na procese tranzicijske pravde u Srbiji.

Ministrica pravosuđa i tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević tvrde da će Srbija završiti obveze prema Sudu u Haagu, najviše radi pravde prema žrtvama i radi pomirenja."Europske vrijednosti brane se utvrđivanjem zločina iz prošlosti i njihovim procesuiranjem i na taj način brisanjem iz naše svakodnevice kroz pravedne sudske postupke koji jasno razlikuju počinitelje i žrtve", naveo je Vukčević.

Vukićević kaže kako je Haaqški sud jedan od najkontroverznijih institucija koju su uspostavili UN, koju su osporavali političari, stručna javnost, optuženi, ali i žrtve

Vlada Srbije usvojila prijedlog Zakona o potvrđivanju SSP-aNa svojoj drugoj sjednici, srbijanska je vlada jučer usvojila prijedlog Zakona o potvrđivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Vlada je također utvrdila i prijedlog Zakona o potvrđivanju Prijelaznog sporazuma o trgovini Europske unije i Srbije koje će uputiti u parlament na ratificiranje.

Slavica Đukić-Dejanović, predsjednica Skupštine Srbije je izjavila da ukoliko prjedlozi ne stignu danas, da će sjednica parlamenta biti zakazana za ponedjeljak.

Potpredsjednik vlade Božidar Đelić je za beogradski radio i TV B92 kazao da očekuje da će SSP u srbijanskoj Skupštini biti ratificiran tijekom ovog ili idućeg tjedna dok će njegova primjena početi u rujnu.

Srbijanska vlada je na sjednici usvojila i prijedlog Zakona potvrđivanju sporazuma između Srbije i Ruske Federacije o suradnji na području energetike.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika