10.07.2008. / 17:40

Autor: Hrvoje Šimičević

Nakon mjesec i pol

Ubojici maturanta i dalje ni traga

'Poduzimamo sve zakonom propisane mjere, što znači da neke osobe možemo lišiti slobode za vrijeme obrade, odnosno na maksimalno 24 sata, nakon čega ih moramo ili pustiti ili prijaviti i privesti istražnom sucu", izjavila je glasnogovornica PU Zagrebačke

Iako je do sada u slučaju smrti 19-godišnjeg zagrebačkog maturanta Luke Ritza policija ispitala više od dvije stotine mladića, počiniteljima napada za sada nisu ušli u trag. Glasnogovornica PU Zagrebačke Aleksandra Ljuba kazala je danas kako se za njima i dalje intenzivno traga, te da se u postaju svakodnevno na ispitivanje dovede do pet osoba.

"Poduzimamo sve zakonom propisane mjere, što znači da neke osobe možemo lišiti slobode za vrijeme obrade, odnosno na maksimalno 24 sata, nakon čega ih moramo ili pustiti ili prijaviti i privesti istražnom sucu", izjavila je glasnogovornica.

Podsjetimo, Luka Ritz i njegov prijatelj brutalno su pretučeni 1. lipnja na Mostu slobode, nakon što su odbili dati novac i druge stvari četvorici huligana. Deset dana nakon, Ritz je od posljedica izlijeva krvi u mozak preminuo. Tjedan i pol dana nakon premlaćivanja, policija je objavila fotorobot koji prikazuje mladića s oko 17 godina, 170 centimetara i svijetlom kosom. Policija je također demantirala pojedine medijske natpise prema kojima je u srijedu uhićen osumnjičenik za ubojstvo Luke Ritza.

Vezane vijesti

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

'Luka Ritz je simbol borbe protiv nasilja'

Učenice osnovne i srednje škole Ivona Farkaš i Klara Đurkin dobitnice su ovogodišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika