11.07.2008. / 08:30

Autor: Nina Tomljanović, Hrvoje Šimičević

Novi angažman

Blažević: "Svi moramo biti jedinstveni"

Izborom Ćire Blaževića okončano je, barem se tako nadaju u nogometnom savezu BiH, višemjesečno turbulentno razdoblje, popraćeno sukobima navijača, konfliktom između glavnih nogometnih protagonista u BiH, te kao posljedica i bojkotom nekoliko igrača na pozive nacionalne selekcije

Proslavljeni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević novi je izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što je tu odluku donio Izvršni odbor nogometnog saveza BiH na zasjedanju u Zenici. U svojoj prvoj izjavi za Televiziju BiH, Blažević je pozvao na sveopće jedinstvo u bosanskohercegovačkom nogometu. "Svi moramo biti jedinstveni, uključujući i publiku, ukoliko želimo napraviti rezultat koji je adekvatan talentu naših (BiH) nogometaša", rekao je Blažević te dodao kako će uvjeriti sve bosanskohercegovačke nogometne reprezentativce da se vrate igrati za svoju zemlju.

"Vjerujem da svi oni imaju patriotski naboj i ja ću učiniti sve da shvate kako im je čast braniti boje svoje zemlje. Ne vjerujem da ću imati ikakvih problema uvjeriti ih u to, jer nam je potrebno koncentrirati najveću kvalitetu", kazao je Miroslav Blažević.

Blažević će na klupi zamijeniti dosadašnjeg vršitelja dužnosti Denijala Pirića, koji je pak dužnost privremenog izbornika naslijedio od smjenjenog Mehe Kodre. Iako je čak do jučer decidirano tvrdio kako neće biti izbornik BiH, Blažević se ipak odlučio odazvati pozivima Saveza, nakon što su se danas Bošnjaci usuglasili s već donesenom odlukom srpskih i hrvatskih predstavnika, pišu bosanskohercegovački mediji.

Izborom Ćire Blaževića okončano je, barem se tako nadaju u Savezu, višemjesečno turbulentno razdoblje, popraćeno sukobima navijača, konfliktom između glavnih nogometnih protagonista u BiH, te kao posljedica i bojkotom reprezentacije od strane nekoliko igrača. Nakon svega, Hrvatski i Srpski članovi bili su za kompromisno rješavanje cjelokupnog problema, dok su bošnjački članovi sve do danas preferirali druge kandidate.

Izborničku dužnost za BiH Blažević će moći pokazati 20. kolovoza kada će se igrati prijeteljska utakmica između BiH i Bugarske.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika