15.07.2008. / 18:58

Autor: Hrvoje Šimičević

Suđenje za mito

Šimić: Bio sam bez razloga tri mjeseca u pritvoru

Danas su ispitana dva svjedoka koji su za operacije Šimiću dali novac. U prvom slučaju pacijent je dao 3000 eura za operativni zahvat 'prije reda', dok mu je druga svjedokinja navodno dala 500 dolara nakon operacije

"S obzirom na to da se na tonskoj snimci ne čuje niti jedna optužujuća riječ, a na ovoj se ne vidi ni kuverta ni novac, uopće ne znam zbog čega sam uhićen. Novci nisu nađeni kod mene nego tamo gdje ih je Ljerka ili netko drugi ostavio. Znamo da ih je ona unijela i da ih je policija poslije našla na vanjskom rubu stola, ali ja s tim nemam ništa", rekao je dr. Ognjen Šimić, kojeg se tereti da je u 18 slučajeva primio mito te da je prao novac.

Šimić se na današnjem nastavljenom procesu zapitao zašto je uopće u pritvoru proveo tri mjeseca. Pozvao se na snimku koja je jučer puštena u sudnici. Na njoj se vidi kako vadi papir iz džepa i na njega nešto zapisuje. Šimić je kazao da se nigdje ne vidi kako vadi kuvertu i odlaže je na stol, kako je jučer tvrdila krunska svjedokinja Ljerka Krajnović.

Danas su u spomenutom postupku ispitana dva svjedoka koji su za operacije Šimiću dali novac. U prvom slučaju pacijent je dao 3000 eura za operativni zahvat 'prije reda', dok mu je druga svjedokinja navodno dala 500 dolara nakon zahvata. Na prijedlog tužitelja, na suđenju će se predočiti izvješće o prihodima i rashodima koje je na zahtjev Porezne uprave sastavio Šimić. Također će se razjasniti i okolnosti pod kojima je operiran otac Ljerke Krajnović, koja je u kolovozu 2006. godine, u dogovoru s USKOK-om Šimiću predala kuvertu s 5000 eura mita za operaciju.

Šimić je, podsjećamo, jučer na upit suca kazao kako je, nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo, potražio pomoć u zagrebačkoj bolnici, jer se bojao da 'bi ga liječnici koji su svjedočili protiv njega, mogli ubiti dok je pod anestezijom.' "Poslušao sam je pa smo sjeli u auto i supruga me odvezla u bolnicu u Zagreb", kazao je Šimić, ističući kako je, iako možda ne izgleda bolesno, zapravo jako pogoršanog zdravlja.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica protiv Milkovića i Pacaka zbog primanja mita

Potvrđena optužnica protiv Milkovića i Pacaka zbog primanja mita

Zagrebački Županijski sud potvrdio je danas u cijelosti USKOK-ovu optužnicu protiv bivšega glavnog izvršnog direktora Ine i direktora Crosca Bojana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika