17.07.2008. / 14:03

Autor: Sandra Županić

Kandidatura za gradonačelnika

Rožić: "Moja kampanja će biti suprotna Bandićevoj"

Osim na mjesto gradonačelnika Rožićevi suradnici pokušat će osvojiti što više mjesta u Gradskoj skupštini te mjesta vijećnika gradskih četvrti, prema njihovim procjenama na kampanju će potrošiti minimalno 500 tisuća kuna

Miroslav Rožić najavio je svoju kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika na lokalnim izborima koji će se održati iduće godine.

Na konferenciji koja je održana danas u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Rožić je rekao da će svoju kampanju bazirati na tome da se ponaša suprotno Milanu Bandiću.

"Sadašnji način način upravljanja Zagrebom podređen je jednoj osobi u korist prikazivanja te osobe kao jedine svemoguće i sposobne. Bandić je uništio sustav kako bi se on pokazao jedinim sposobnim. Pola ljudi u gradskoj upravi čeka da dobiju odgovornosti, zaduženja i ovlasti kako bi se mogli baviti svojim poslom. Zagrebački holding nije komunalno poduzeće koje bi trebalo zadovoljiti potrebe građana nego način kontrole novca koji se tamo okreće", o rekao je Rožić o proteklih osam godina vlasti Milana Bandića.

Osim na mjesto gradonačelnika Rožićevi suradnici pokušat će osvojiti što više mjesta u Gradskoj skupštini te mjesta vijećnika gradskih četvrti, prema njihovim procjenama na kampanju će potrošiti minimalno 500 tisuća kuna.

Također, Rožić kaže da još ne zna hoće li izlaziti na lokalne izbore samostalno ili na listi neke stranke: "Ne dolaze sve stranke u obzir. Sigurno nećemo biti u dodiru sa SDP-om ni sa Bandićem ako on bude njihov kandidat. Kad bi HSP bio stranka kakvu smo stvarali ja bih ostao tamo. Oduvijek sam se želio baviti politikom, a ne trgovinom."

Rožić ne odbacuje ni mogućnost da osnuje svoju stranku, ako nakon lokalnih izbora veći broj birača podupre njegov program.

Upitan o gorućim gradskim temama poput gradnje stadiona za Dinamo Rožić je bio tajnovit: "Kad ja budem gradonačelnik izgradit ću stadion u Maksimiru koji građane neće koštati ni jednu kunu, ali taj ću plan iznijeti u posljednjim danima kampanje. Nije potrebno raspisivati referendum jer gradonačelnik mora preuzeti odgovornost za taj projekt – Bandić ga isto neće raspisati, on samo kupuje vrijeme."

Vezane vijesti

Vučurević se žali na odluku o izručenju

Vučurević se žali na odluku o izručenju

Branitelji ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića uložili su prizivnom sudu u Beogradu žalbu na odluku višeg suda u tome gradu o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika