18.07.2008. / 11:38

Autor: Petra Horvat

Hrvatska

Varaždinski HNS: Vlada provodi strogu centralizaciju države

HNS-ovci optužuju aktualnu vlast, koju smatraju nesposobnom za vođenje ove države, za provođenje centralizacije države

Zlatko Koračević, saborski zastupnik Hrvatske narodne stranke (HNS), izjavio je kako je posljednjim rebalansom proračuna zapostavljena Varaždinska županija, iz čega je vidljivo kako Vlada i dalje provodi strogu centralizaciju države. Kovačević je izjavio kako su i pregovori s EU vođeni loše, te kako aktualna vlast "nema viziju, znanje ni sposobnosti voditi ovu državu, što se vidi u sve većoj inflaciji i smanjenju standarda građana".

HNS-ovac smatra i kako bi investitori u slobodnim zonama trebali biti oslobođeni plaćanja poreza, što je Vlada zatražila za duhansku industriju, a ministra Pankretića je prozvao zbog lošeg vođenja svog resora, pruživši ujedno potporu proizvođačima mlijeka koji su jučer prosvjedovali u Zagrebu. Smatra i kako HDZ trenutno promjenama u izvršnoj vlasti nasilno mijenja volju birača, što je slučaj u Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji.

Saborski zastupnik Zlatko Horvat također je kritizirao aktualnu vlast zbog provođenja politike centralizacije države, a dokaz tome je, prema njemu, činjenica da prema novom Zakonu o školstvu resorni ministar imenuje ravnatelj.

Na pitanje hoće li Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, ipak ući u Sabor, Koračević je odgovorio da se još uvjek traži rješenje, te da će najvjerojatnije doći do ostavke jednog od saborskih zastupnika iz III. izborne jedinice.

Oba su HNS-ovca procijenila kako je zajednički izlazak sa HSLS-om na prošle lokalne izbore pogreška, a Koračević je rekao kako se trenutno, na razini županije, vode pregovori sa SDP-om jer je HNS u potrazi za novim partnerom.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika