22.07.2008. / 14:12

Autor: Petra Horvat

Radovan Karadžić

Srpski mediji o uhićenju

Karađićevo uhićenje glavna je tema svih srpskih dnevnih listova

Beogradska "Politika" prenijela je informaciju kako je Karadžić prilikom uhićenja sa sobom nosio putnu torbu, pa se pretpostavlja kako je namjeravao napustiti Beograd. List je prenio i nagađanja da je uhićen u Košutnjaku, na području općine Vračar ili na obližnjem Kosmaju.

Beogradski tabloid "Press" navodi da je karadžić uhićen kada je krenuo na ljetovanje u Split. isti list navodi kako je prilikom uhićenja, najtraženiji haški bjegunac imao lažne dokumente, dugu obojanu kosu i bradu.

Prema navodima dnevnika "Blic", Karadžića je Sigurnosno-informativna agencija (BIA) locirala prije mjesec dana, no čekali su potvrdu njegova identiteta koju su dobili u petak, nakon čega je počela akcija uhićenja.

Svjetski dužnosnici su Karadžićevo uhićenje nazvali prekretnicom u suradnji srbije s Tribunalom. Na slobodi su još dvojica haaških optuženika: ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba, general Ratko Mladić i nekadašnji politički lider Srba iz Hrvatske Goran Hadžić. Prije nešto više od mjesec dana u Pančevu je uhićen Stojan Župljanin koji je nakon uhićenja izručen Tribunalu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika