23.07.2008. / 12:08

Autor: Nina Tomljanović

Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku

Identificirano 11 žrtava Domovinskog rata

Žrtve koje su idntificirane ekshumirane su s područja Vukovarsko - srijemske, Osječko - baranjske te Sisačko - moslavačke županije a jedno je tijelo preuzeto iz Bosne i Hercegovine, i jedno iz Srbije

Članovi obitelji žrtava Domovinskog rata danas su na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu identificirali 11 žrtava, šest branitelja i pet civila.

Žrtve koje su idntificirane ekshumirane su s područja Vukovarsko - srijemske, Osječko - baranjske te Sisačko - moslavačke županije a jedno je tijelo preuzeto iz Bosne i Hercegovine, i jedno iz Srbije.

Identifikaciji je nazočila ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Izjavila je da je 10 od 11 danas identificiranih žrtava bilo na popisu zatočenih i nestalih, a jedna na popisu ubijenih dodavši kako je na popisu zatočenih i nestalih u Domovinskom ratu još 1066 osoba.

Potpredsjednica Vlade je rekla da su posmrtni ostaci jednog branitelja i jednog civila ekshumirani iz najveće masovne grobnice na Novom groblju u Vukovaru gdje je pronađeno 938 tijela, od kojih je identificirano 814 osob.

Ponovo je pozvala članove obitelji nestalih i zatočenih da daju uzorak krvi radi DNA analize jer je, kaže, danas jedan muškarac uspješno identificiran nakon što je njegova majka dala krv na analizu.

Vezane vijesti

Dva dana žalosti u Argentini zbog željezničke nesreće

Dva dana žalosti u Argentini zbog željezničke nesreće

Argentinska predsjednica Cristina Fernandez proglasila je dvodnevnu žalost zbog nesreće prigradskog vlaka u Buenos Airesu u kojoj je poginulo 50… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika