23.07.2008. / 16:16

Autor: Petra Horvat

Iz srpskih medija

Novi detalji Karadžićeva života pod drugim identitetom

Osobe koje su Radovana Karadžića poznavale pod imenom Dragan David Dabić, opisuju ga kao ugodnu i elokventnu osobu koja je malo pričala o svom prošlom životu, te kako im nije niti palo na pamet da se radi o haškom bjeguncu. Beogradski list "Danas" navodi kako su ga podržavale službe državnih sigurnosti Srbije i Republike srpske, te njihovi kolege iz Crne Gore, Rusije i SAD-a

Prema tvrdnjama beogradskih medija, u javnosti se s Radovanom Karadžićem, koji je proteklih godina živio pod lažnim imenom Dragan David Dabić i držao javna predavanja o zdravom životu i bioenergiji, pojavljivala lijepa sredovječna žena koju je predstavljao kao "ljubav svog života". Beogratski "Blic" navodi kako je misteriozna crnka imenom Mila, koju je Karadžić predstavljao kao svoju suprugu, Karadžića pratila na svim njegovim putovanjima i predavanjima po gradovima Srbije, te da je Karadžić odbijao putovati bez nje ako bi se nekad dogodilo da za nju nema mjesta u automobilu. Tanja Jovanović, članica redakcije "Zdrav život" s kojom je Karadžić pod lažnim imenom surađivao, kazala je kako su po Karadžića i Milu, kad bi išli na putovanja, najčešće odlazili u pizzeriju "Pinokio" kod hotela "Jugoslavija" u Novom Beogradu.

"Večernje novosti" navode kako je Karadžić bio čest gost u gostionici "Luda kuća" u Novom Beogradu, gdje je pio šljivovicu i svirao gusle, i to ispod svoje slike i slike svog kolege, haškog optuženika Ratka Mladića, koje vlasnik drži na polici iznad šanka.

Djelatnici prodavaonice, u blizini Karadžićeva stana u novobeogradskoj Ulici Jurija Gagarina, tvrde kako nije trošio mnogo novca, da je kupovao za jedan dan, te da je svaki put kad je došao u nabavu kupio i paket od pet litara vode.

Dnevni list "Alo" navodi kako je Karadžić svoj izgled, gustu sijedu bradu i brkove i čudnu frizuru pravdao pozivom, tvrdeći kako mu kosa i brada služe da kroz njih prima energiju.

Osobe koje su poznavale Karadžića tvrde kako nisu ni slutile kako se iza imena Dragana Davida Dabića krije haški optuženik Radovan Karadžić, te kako on nije iznosio mnogo detalja o svom prethodnom životu, a tvrdio je da je iz Krajine, da je liječnik, da ima djecu i unuke, ali da mu je diploma ostala kod bivše žene u Americi.

Karadžić je kao nadriliječnik imao i svoju internet stranicu na kojoj je, pod devizom "Uvijek ima pomoći", tvrdio kako liječi brojne bolesti, pomlađuje i proljepšava putem kvantne energo-kozmetike. Autor internet stranice kaže da se s Karadžićem, kojeg je znao kao Dabića, često viđao u njegovu stanu u Novom Beogradu, kako je imao mišljenje da se radi o ugodnoj i elokventnoj osobi o kojoj je imao vrlo lijepo mišljenje, te da mu nije palo na pamet da je riječ o haškom bjeguncu.

Beogradski list "Danas" navodi kako su male šanse da je Karadžić u Beogradu boravio od 1996., kako je još manje vjerojatno da je svo to vrijeme živio od plaće vidovnjaka ili homeopata, te da su iza njega stajale snažne mreže utjecajnih i lojalnih jataka. "Priča o građaninu Novog Beograda, poduže kose i brade, koji živi od svog (ma kakav bio) rada ukazuje da su financijeri i obavještajci koji su ga štitili postali bivši. Karadžić je, izvjesno, uživao podršku službi državnih sigurnosti Srbije i Republike Srpske, kao i njihovih pojedinih kolega iz Crne Gore, a moguće i Rusije. U prvo vrijeme, makar prešutno, vjerojatno i SAD-a", piše taj list.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika