25.07.2008. / 14:09

Autor: Petra Horvat

Hrvatske autoceste

Gradnja dionice AC Zagreb-Sisak u proljeće 2009.

Predsjednik sisačkog ŽO HDZ-a Ivan Šantek osudio je širenje neistinitih informacija da se neće graditi poddionica AC od Siska do Mošćenice između Siska i Petrinje

Jurica Prskalo, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta (HAC) danas je najavio da će izgradnja dionice Zagreb-Sisak od Lekenika do Siska započeti u proljeće 2009., a radovi će početi izgradnjom novog mosta preko Odre u Sisku. Prskalo je demantirao tvrdnju da se AC neće graditi do mjesta Mošćenice. "U tijeku je projektiranje punog profila poddionice AC od Siska do rotora u Mošćenici", rekao je Prskalo i dodao kako će biti izgrađene i dvije zaobilaznice, petrinjska zaobilaznica prema Glini i Topuskom, te zaobilaznica od Mošćenice prema južnoj industrijskoj zoni grada Siska.

Predsjednik uprave HAC-a istaknuo je da je u tijeku projektiranje te poddionice, te da su izabrani izvođači radova na dionicama od Jakuševca do Velike Gorice i od Velike Gorice do Buševca. "Za radove na tim dionicama HAC ima potrebne građevinske dozvole i ugovore", rekao je Prskalo i dodao kako nastoje kupiti zemljište na kojem će se graditi nadvožnjaci, vijadukti i drugi cestovni objekti, zbog čega će kasniti završetak radova u odnosu na prvobitni plan gradnje. "Za sada ne mogu točno reći koliko ćemo kasniti s radovima, jer to zavisi o provedbi zakonske procedure otkupa zemljišta", rekao je Prskalo.

Uoči konferencije održan je sastanak predstavnika ŽO HDZ-a s izaslanstvom HAC-a. Predsjednik petrinjskog HDZ-a Željko Nenadić ocijenio je kako je novo rješenje izgradnje rotora u Mošćenici kvalitetnije od prijašnjih projekata.

Vezane vijesti

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Zakonski prijedlog o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama nije samo pravno nego i moralno pitanje, no s rješavanjem tog problema više ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika