27.07.2008. / 18:39

Autor: Petra Horvat

Luka Karadžić:

'Žalba protiv izručenja podnesena ICTY-ju'

Glasnogovornica Specijalnog suda tvrdi kako je važno samo je li žalba na rješenje o izručenju podnesena do petka u ponoć

Luka Karadžić, brat haškog optuženika Radovana Karadžića, danas je potvrdio Radiu B92 da su odvjetnici u petak podnijeli žalbu na rješenje o izručenju Haškom sudu. Karadžićev odvjetnik Svetozar Vujačić nije želio potvrditi je li u petak navečer poštom poslao žalbu, kako je to ranije najavljivao, iako je to još iste večeri potvrdio beogradskom listu "Politika".

Vujačić je novinarima okupljenima ispred zgrade Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu, u čijem je pritvoru Karadžić od ponedjeljka navečer, rekao kako smatra da će Karadžić tamo boraviti do srijede ili četvrtka. "Imam dosta razloga tvrditi da se izručenje neće dogoditi u ponedjeljak", rekao je Vujačić, no nije specifirao o kojim je razlozima riječ.

Ivana Ramić, glasnogovornica Okružnog suda, novinarima je rekla da će se u ponedjeljak ujutro znati je li na stigla žalba na rješenje o ispunjenosti uvjeta za Karadžićevo izručenje Haškom sudu. "Važno je samo to je li žalba upućena do petka u ponoć", dodala je.

Izvanraspravno vijeće Specijalnog suda, nakon što zaprimi žalbu, o njoj mora odlučiti u roku od tri dana. Konačno rješenje o izručenju potpisuje Ministarstvo pravosuđa Srbije.

Luka Karadžić je preko sina Dragana bio u kontaktu sa Radovanom Karadžićem dok je ovaj bio u bijegu. Dragan bi zbog pomaganja haškom bjeguncu mogao biti procesuiran jer, za razliku od Luke Karadžića, ne spada u najuži krug članova obitelji.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika