Objavljeno u Nacionalu br. 663, 2008-07-29

Autor: Ante Mihić

Badelov vinjak vrhunske kvalitete bez konkurencije

Tradicija proizvodnje vinjaka u Zagrebu započela je 1886. godine kada je renomiranu tvornicu cognaca u Zagrebu osnovalo dioničko društvo Patria koja je u cjelokupnoj proizvodnji slijedila tadašnju francusku proizvodnju. Vinjak Glembay s pet zvijezdica je nastavak stoljetne tradicije proizvodnje vinjaka u Badelu 1862.

Sami vinjaci se dobivaju od vinskog destilata koji se dvaput destilira u bakrenim kotlovima i zatim odležava u hrastovim bačvama. Tehnološka procedura je ista kao i za cognac te se zapravo vinjak i cognac razlikuju tek po regiji u kojoj se proizvode. Kvalitetno grožđe, bačve od slavonske hrastovine te znanje Badelovih stručnjaka temelj su za stvaranje vinjaka vrhunskog okusa.

Vinjak Glembay s pet zvijezdica ima atraktivan dizajn boce, a poklon kutija u kojoj se dobiva te prihvatljiva cijena razlog su zašto je ovaj vinjak poularniji i od mnogih franuskih vinjaka. Potvrda kvalitete Glembaya s pet zvijezdica je dobivanje Zlatne medalje Vino Ljubljana 08, srebrne medalje na International Spirituosen Wettbewerb 2007. u Njemačkoj, zlata na GAST-u 2008. u Splitu i zlatne medalje za ambalažu na Cropaku 08.

Vezane vijesti

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Vino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika