Objavljeno u Nacionalu br. 663, 2008-07-29

Autor: Ante Mihić

Opelov jednovolumen velike prostranosti i funkcionalne unutrašnjosti

Opel ZafiraOpel ZafiraPogrešno bi bilo tvrditi da Opel spada u vrh po kvaliteti svojih automobila i da se može nositi s nekim od najvećih proizvođača automobila. Ali isto tako činjenica je da Opel već dugi niz godina zauzima vrh po prodaji svojih automobila u većini gradova u jugoistočnoj Europi. Upravo zato mislim da će i nova, redizajnirana Zafira koju smo imali na testu postići ne samo dobre prodajne rezultate, nego i privući sve one kojima su kvaliteta, izgled i vozna svojstva bitne stavke pri kupnji novog automobila.

Na testu smo imali model koji je pokretao benzinski 1.8 agregat sa 140 KS, ali netom prije preuzimanja vozila u njega je ugrađen plin, kako bi ovaj automobil smanjio svoju potrošnju. Iako je automobil izgubio ponešto na snazi, vožnja na plin itekako se isplatila i u tjedan dana vožnje koristili smo samo plin kao pogon, a za 750 prijeđenih kilometara bilo je potrebno samo jedno zaustavljanje i punjenje plinske boce. Zafira nas je oduševila svojom prostranom unutrašnjošću, velikim brojem pretinaca, ali i panoramskim krovom koji je uzdužno podijeljen na dva dijela, što je ovom automobilu dalo poseban šarm.

U Zafiri se bez problema može voziti pet odraslih osoba, koje će bez imalo neugodnosti izdržati i dulje putovanje, a po potrebi ovaj automobil ima i dva dodatna sjedala ako imate obitelj s troje ili četvero djece. Cijena Zafire s ugrađenim plinom iznosi oko 30.000 eura, što smatramo prikladnom cijenom s obzirom na to da je ovaj automobil odlično rješenje za sve one koji imaju veću obitelj. Možda kvalitetom nikada neće dostići svoju konkurenciju, ali razveselit će vas prostranošću i činjenicom da uz povoljnu cijenu vozite velik automobil.

Najveća prednost ovog automobila sigurno je velika prostranost, ali i veliki obujam prtljažnog prostora te činjenica da po potrebi ovaj automobil može imati i sedam sjedala za prijevoz putnika. Nema sumnje da će upravo komforna unutrašnjost biti jedan od glavnih razloga svima sa većim obiteljima za kupnju ovog automobila, a i relativno pristupačna cijena svakako je plus redizajnirane Opel Zafire

Vezane vijesti

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Vino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika