28.07.2008. / 19:37

Autor: Petra Horvat

Beograd

Karadžićeva žalba još nije stigla u Specijalni sud

Odvjetnik haaškog optuženika u petak navečer je u beogradskoj "Politici" izjavio da je žalbu predao u nekoj pošti u petak, neposredno prije isteka roka za žalbu, a to je potvrdio i Luka Karadžić, brat haaškog optuženika

Glasnogovornica okružnog suda Ivana Ramić danas je izjavila kako žalba haškog optuženika Radovana Karadžića na rješenje o njegovu izručenju Haškom sudu do danas nije stigla u Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu. Ivana Ramić je izjavila i kako je sud primio obavijest iz PTT-a Srbije da su provjerene sve pošiljke koje su uručene tijekom vikenda, te kako niti jedna od njih nije upućena Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu. "Sud će procijeniti koji je to razuman rok do kojeg će se čekati i vidjeti hoće li žalba Karadžićevih odvjetnika uopće stići", dodala je.

Svetozar Vujačić, Karadžićev odvjetnik, danas je izjavio da i dalje ne želi potvrditi je li uopće uložio žalbu na rješenje istražnog suca o ispunjenosti uvjeta za Karadžićevo izručenje. također, Vujačić nije isključio ni mogućnost da je žalba poslana "negdje izdaleka". "Podsjećam vas da je Karadžić državljanin RS, pa je najprirodnije da žalbu uputi iz države čiji je državljanin, sa Pala", izjavio je Vujačić koji tvrdi da sud mora prispjeće žalbe čekati pet dana. Vujačić je isključio mogućnost da njegov branjenik bude Haškom sudu bude danas izručen.

Kad žalba stigne u Specijalni sud, njegovo izvanraspravno vijeće ima rok od tri dana za odluku o žalbi, nakon čega konačnu odluku o izručenju potpisuje Ministarstvo pravosuđa Srbije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika