Objavljeno u Nacionalu br. 663, 2008-07-29

Autor: Nacionalova redakcija

SAD

Sto američkih vojnikinja umrlo u Iraku

Jackie L. Larsen stota je ženska žrtva SAD-a u IrakuJackie L. Larsen stota je ženska žrtva SAD-a u IrakuPrije nekoliko dana u Iraku je preminula narednica tehničarka Jackie L. Larsen, 37-godišnja pripadnica jedne izviđačke eskadrile američkog ratnog zrakoplovstva s bazom u Kaliforniji.

Objavljeno je da je umrla prirodnom smrću, a ne od neprijateljske vatre. Ona je stota pripadnica američkih oružanih snaga preminula u Iraku, gdje su do sada život izgubila 4124 pripadnika američke vojske.

Od stotinu poginulih pripadnica američke vojske 97 su bile aktivne vojnikinje, a tri civilke zaposlene u vojsci. Od njih, 61 je poginula od neprijateljske vatre, a 39 ih je umrlo prirodnom smrću ili u nekim nesrećama koje nisu imale veze s oružanim okršajima. Najviše ih je poginulo 2007., čak 27, a ove godine broj pogibija bitno je smanjen, kao uostalom ukupan broj pogibija svih pripadnika američke vojske.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika