31.07.2008. / 16:01

Autor: Katarina Zorić

MVPEI

Prosvjedna nota zbog prodaje imovine Mirne u Beogradu

Riječ je o tvrtki koja je u vlasništvu hrvatske tvrtke Mirna d.d. iz Rovinja, a koja je nezakonito prodana na javnoj dražbi održanoj 25. srpnja u srbijanskoj Agenciji za privatizaciju, priopćeno j

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija uputilo je danas srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova oštar prosvjed zbog prodaje imovine tvrtke Mirna Trgovina, priopćeno je iz MVPEI-a.

Ta je tvrtka u vlasništvu hrvatske tvrtke Mirna d.d. iz Rovinja, a koja je nezakonito prodana na javnoj dražbi održanoj 25. srpnja u srbijanskoj Agenciji za privatizaciju.

U prosvjednoj noti se navodi kako je srbijanskom ministarstvu već uručena nota kojom se traži ukidanje sporne Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o zaštiti imovine dijelova poduzeća čije je sjedište na teritoriju bivših republika SFRJ, na temelju koje je izvršena prodaja navedene tvrtke.

U priopćenju se navodi kako se od ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije traži da se upoznaju tamošnja nadležna tijela sa sadržajem note kako bi se sporna Uredba stavila izvan snage i otklonile posljedice njezine primjene, a time i poništila navedena prodaja.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika