06.08.2008. / 09:33

Autor: Hrvoje Šimičević

Međunarodna Interpolova tjeralica

Srpski košarkaš tražen u 180 zemalja

"Sad je bjegunac u 180 zemalja diljem svijeta i to će tako ostati dok ne bude priveden pred lice pravde. Nastavit ćemo pregovore sa srpskom vladom kako bi osigurali da do toga i dođe", poručili su iz State Departmenta

Za srpskim košarkašem Miladinom Kovačevićem, koji je brutalno premlatio kolegu na američkom sveučilištu, te zatim pobjegao u Srbiju, raspisana je međunarodna Interpolova tjeralica, koja je na snazi u 180 zemalja. "Kovačević je ignorirao dani mu rok za predaju, a koji je istekao u petak, te je Interpol izdao nalog za njegovo uhićenje. Sad je bjegunac u 180 zemalja diljem svijeta i to će tako ostati dok ne bude priveden pred lice pravde. Nastavit ćemo pregovore sa srpskom vladom kako bi osigurali da do toga i dođe", kazao je zamjenik glasnogovornika State Departmenta Gonzalo Gallegos.

Podsjetimo, Kovačević je kao talentirani košarkaš studirao na američkom sveučilištu Binghamton. Tamo je u tučnjavi u studentskom restoranu prebio drugog studenta, Bryana Steinhauera, koji je od onda u komi. Kovačević je odmah nakon incidenta uhićen, te mu je oduzeta putovnica, no vrlo brzo je izašao iz pritvora kad je njegova majka uplatila jamčevinu od 100 tisuća dolara. Iako mu američke vlasti nisu vratile putovnicu, Kovačević je uspio napustiti SAD uz pomoć privremen putne isprave koju mu je izdala srpska ambasada. To je izazvalo bijes američke javnosti, a čak je i sama Hillary Clinton od State Departmenta tražila da počne raditi na izručenju Kovačevića SAD-u.

Srbija zasad odbija to učiniti, a Kovačevićeva obitelj se do sada nekoliko puta oglasila u medijima tvrdeći kako njihov sin nije kriv, već ga mediji progone zato što je Srbin. Ako prije toga ne bude uhapšen, Miladin Kovačević će pripreme sa svojim novim klubom započeti 10. kolovoza. Prije dva tri tjedna, objavljeno je kako je Kovačević potpisao ugovor s košarkaškim klubom Vrbas, za koji će igrati od početka sezone.

Vezane vijesti

Uhićeni zbog skidanja nekoliko filmova i igara

Uhićeni zbog skidanja nekoliko filmova i igara

Splitska policija kazneno je prijavila dvojicu Kaštelana zbog neovlaštenog skidanja nekoliko filmova, računalnih igara i programa Microsoft Office s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika