11.08.2008. / 17:54

Autor: Hrvoje Šimičević

Uoči odlaska u Peking

Blanka Vlašić: Potpisala sam peticiju za Tibet

'Istina je da sam potpisala', kazala je Blanka Vlašić, ne želeći dati nikakav komentar na ovu temu, već, kako je kazala, fokusirati se samo na nadolazeći nastup

Hrvatska visašica Blanka Vlašić, koja se priprema za odlazak na Olimpijske igre, izjavila je danas kako je njezin potpis na peticiji u kojoj se Kinu poziva na poštivanje ljudskih prava i sloboda te mirno rješavanje tibetanskog pitanja, ipak autentičan.

Vlašić, koja je po pojavljivanju peticije s imenima više od stotinu profesionalnih sportaša, govorila kako se ne sjeća da je takvo nešto učinila, na današnjoj je konferenciji dovela u pitanje okolnosti u kojima je do potpisivanja peticije došlo na jednom od prošlogodišnjih mitinga.

"Istina je da sam potpisala", kazala je Blanka Vlašić, ne želeći dati nikakav komentar na ovu temu, već, kako je kazala, fokusirati se samo na nadolazeći nastup.

Blanka je izrazila zadovoljstvo odrađenim pripremama, ističući kako sve 'ide nabolje'. Po dolasku u Peking, Vlašić će biti smještena u hotelu, a ne u Olimpijskom selu, kako bi se u miru i van medijskog fokusa pripremila za kvalifikacije, predviđene za 21. kolovoza, te finale, dva dana kasnije. Blankin otac i trener Joško Vlašić kao glavne konkurentice za zlato istaknuo je Ruskinje Slesarenko i Čičerovu, te Nijemicu Friedrich.

Vezane vijesti

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je novi reklamni spot u kojem je glavna zvijezda njegova dugogodišnja manekenka, najbolja hrvatska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika