14.08.2008. / 11:50

Autor: Mateja Šarlija

Društvene mreže

Facebook pretekao MySpace

Facebook je zavladao tržištem time što se uspio više od bilo koje druge slične mreže prilagoditi raznim jezicima i kulturama

Facebook je postao najposjećenija društvena mreža na internetu sa preko 132 milijuna posjeta u lipnju i tako nadmašio dosad napopularniji MySpace koji je istog mjeseca imao 15 milijuna posjeta manje, objavila je specijalizirana agencija comScore.

Dopredsjednik te agencije to objašnjava time što se Facebook uspio više od bilo koje druge slične mreže prilagoditi raznim jezicima i kulturama. 'Zahvaljujući sučelju koje je prilagođeno lokalnim tržištima portal se uspješnije nosi s konkurencijom, pa je i zavladao nekim tržištima gdje je još do prije godinu dana bio razmjerno manje prisutan'- rekao je.

Inače, najviše je korisnika Facebook-a u Americi gdje ih je gotovo 50 milijuna, ali mu popularnost naglo raste i u Europi pa ga je u lipnju posjetilo oko 35 milijuna ljudi, što je tri puta više nego lani u tom mjesecu.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika