21.08.2008. / 09:35

Autor: Katarina Zorić

Gruzija

Pregrupiranje Rusa

Komentirajući rusko prestrojavanje, gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili izjavio je kako ne vjeruje da će se dogovor poštivati te da će se ruska vojska povući iz Gruzij

Ruske snage su se vratile na položaje u strateškome gruzijskom gradu Gori, rekao je tajnik gruzijskog Vijeća sigurnosti Aleksandar Lomaia koji je optužio Moskvu da stvara privid povlačenja.

Komentirajući rusko prestrojavanje, gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili izjavio je kako ne vjeruje da će se dogovor poštivati te da će se ruska vojska povući iz Gruzije . Rekao je da se djelomično povlače s nekih terirorija, ali zauzimaju druge. Pozvao je međunarodnu zajednicu da reagira.

"Dok god je ijedan ruski vojnik na teritoriju Gruzije, nema napretka. Ne postoje ruski mirovnjaci, kao što je rekla i njemačka kancelarka Angela Merkel. Priznajemo samo međunarodne mirovnjake koji će poništiti etničko čišćenje Gruzije", rekao je Saakašvili.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika