31.08.2008. / 14:31

Autor: Nina Tomljanović

Kriza u Gruziji

Angela Markel i Kaczynski o zajedničkom stajalištu EU-a o Rusiji

Angela Markel i Kaczynski su se dogovorili da će surađivati na summitu EU-a koji se održava sutra u Bruxellesu kako bi pripremili "plan izlaska iz krize u Gruziji", rekao je šef ureda poljskog predsjednika za vanjsku politiku Mariusz Handzlik

Njemačka kancelarka Angela Markel u telefonskom razgovoru je razgovarala s poljskim predsjednikom Lechom Kaczynskim o krizi u Gruziji, izvijestila je poljska agencija POP:

Angela Markel i Kaczynski su se dogovorili da će surađivati na summitu EU-a koji se održava sutra u Bruxellesu kako bi pripremili "plan izlaska iz krize u Gruziji", rekao je šef ureda poljskog predsjednika za vanjsku politiku Mariusz Handzlik.

Plan treba podržati suverenost i teritorijalnu cjelovitost Gruzije", rekao je on.

Dodao je da su se njemačka kancelarka i poljski predsjednik složili što se tiče važnosti povlačenja ruskih snaga iz Gruzije te osude priznanja neovisnosti Južne Osetije i Abhazije. Razgovarali su i o potrebi slanja humanitarne misije u Gruziju, te mogućnosti slanja mirovnih snaga.

Suglasnost su stekli i u pogledu potrebe da se podrži mirovni plan u šest točaka sklopljen uz posredovanje francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, čija zemlja trenutačno predsjeda EU-om.

Poljsku će na summitu predstavljati i predsjednik i premijer Donald Tusk.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika