02.09.2008. / 12:37

Autor: Katarina Zorić

Pretraga računala ratnog zločinca

Na Karadžićevom računalu uglavnom glazba

"Najviše ima glazbe, oko 14 gigabajta. U Karadžićevom laptopu nalaze se i video-klipovi, a zanimljivo je da je netko na računlo snimio film Mikonos. Nažalost, nisam mogla pregledati film jer bi se tako poremetio redosljed datoteka. Bilo je tu još starih video-klipova te snimaka čija je tema zdrav život", rekla je Angelina Marković

Na prijenosnom računalu ratnog zločinca Radovana Karadžića pronađeno je tek nekoliko dokumenata, dok najveći dio hard diska zauzima glazba. Stručnjakinja za računala Angelina Marković tijekom desetodnevne pretrage na Kradžićevom kompjutoru pronašla je najviše glazbe i to uglavnom skladbe za gitaru i operne arije.

"Najviše ima glazbe, oko 14 gigabajta. U Karadžićevom laptopu nalaze se i video-klipovi, a zanimljivo je da je netko na računlo snimio film Mikonos. Nažalost, nisam mogla pregledati film jer bi se tako poremetio redosljed datoteka. Bilo je tu još starih video-klipova te snimaka čija je tema zdrav život", rekla je Angelina Marković Kuriru.

Izvještaj haškom sudu o sadržaju na računalu u Radovana Karadžića, Angelina Marković treba predati za deset dana. Tekstove koji se nalaze u računalu nije čitala, već ih je poslagala po naslovima, pa ne zna što se nalazi u dokumentima.

Tijekom vremena u kojem računalo nije bilo dostupno Karadžiću, na njemu je netko u dva navrata radio, pokazalo je istraživanje. Prvi put 19. srpnja nepunih sat vremena, dok je 1. kolovoza netko na računalu radio čak deset sati.

"Neobično je što je netko kopirao određene programske fileove kako bi popunio prostor na disku. Kako ti kopirani fileovi ničemu ne služe, moguće je da je netko nešto uklonio pa je naknadno popunjavao prostor", pretpostavlja Angelina Marković.

"Zabrinjavajuće je i to što su kreirani neki novi direktoriji, i to potpuno prazni, za vrijeme rada na računalu 19. srpnja i 1. kolovoza", dodala je Angelina Marković.

Odvjetnik Svetozar Vujačić još je jednom ponovio kako traži osobne stvari svog branjenika.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika