07.09.2008. / 09:27

Autor: Hrvoje Šimičević

Nesreća autobusa na A1

Poginulo 14 Slovaka

Ozlijeđeni i poginuli svi su bili putnici slovačkog autobusa, koji je probio odbojnu ogradu i prednjim lijevim dijelom zabio se u nosivi stup nadvožnjaka autoceste za selo Gornje Ploče

U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 6 sati na autocesti A1 kroz Liku na 197. kilometru, nešto prije odmorišta Zir, poginulo je trinaest putnika, 11 ih je teško a 26 lakše ozlijeđeno. Ozlijeđeni i poginuli svi su bili putnici slovačkog autobusa, koji je probio odbojnu ogradu i prednjim lijevim dijelom zabio se u nosivi stup nadvožnjaka autoceste za selo Gornje Ploče.

Za sada nisu poznati razlozi nesreće autobusa, u kojem je bilo ukupno 45 putnika. Nakon intervencije vatrogasaca i hitne pomoći, 25 putnika odvezeno je u Opću bolnicu Gospić, u kojoj je jedan teško ozlijeđeni preminuo. Zbog očevida prometne nesreće jutros je bila zatvorena autocesta A 1 od čvora Gospić do čvora Gornja Ploča, u oba smjera. U gospićku je vojarnu pristigao i helikopter iz Splita koji bi trebao prebaciti teško ozlijeđene putnike u splitsku ili zadarsku bolnicu. Promet se na autocesti odvija preticajnim trakom u smjeru juga uz ograničenje brzine na 60km/h.

Mesić slovačkom kolegi uputio poruku sućuti

U Gospić su također stigli ministri Rončević i Milinović. Ministar Milinović u gospićku je bolnicu došao pomoći bivšim kolegama. Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je poruku sućuti slovačkom predsjedniku Ivanu Gašparoviču u povodu teške prometne nesreće u kojoj je život izgubio velik broj slovačkih državljana, objavljeno je u nedjelju iz ureda predsjednika. "Izražavam duboku sućut u svoje i u ime svih građana Hrvatske", napisao je u poruci hrvatski predsjednik.

Vezane vijesti

Vukla muškarca pod automobilom nekoliko kilometara

Vukla muškarca pod automobilom nekoliko kilometara

Muškarac (54) koji je jutros oko 2.30 sati mrtav pronađen na Čiovu s područja je Trogira i stradao je u prometnoj nesreći zbog čega je ženska osoba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika