11.09.2008. / 13:00

Autor: Nina Tomljanović

Prijedlog zakona

Milinović: Tražit ćemo potpunu zabranu pušenja u javnim prostorima

Zabrana pušenja se odnosi na sve odgojne, obrazovne, zdravstvene i socijalne ustanove kao i na radne prostore

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović danas je izjavio kako se Vlada odlučila za borbu protiv pušenja te da će u Hrvatskom saboru predložiti Zakon kojim će u potpunosti zabraniti pušenje u javnim prostorima.

Zabrana pušenja se odnosi na sve odgojne, obrazovne, zdravstvene i socijalne ustanove kao i na radne prostore. U kafićima će pušenje biti dozvoljeno samo na otvorenim terasama, a u restoranima će se morati osigurati posebna prostorija za pušenje, no u njoj neće biti moguće naručiti hranu ili piće.

Ministar Milinović je podsjetio da u Hrvatskoj ima 32 posto pušača i 68 posto nepušača te da zabranom pušenja želi da se zaštiti one koji ne puše kao i da želi utjecati na promjenu ponašanja u pušača.

Takav Vladin prijedlog, kaže Milinović, predložilo je Predsjedništvo HDZ-a i koalicijski partneri. Očekivanja su da će Zakon biti donesen na jesenskom zasjedanju Hrvatskog sabora, a stupiti na snagu šest mjeseci od donošenja.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika