19.11.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SRBIJA

SRBIJA: VLADAJUĆA KOALICIJA DOS SLUŽBENO PRESTALA POSTOJATI

SRBIJA: VLADAJUĆA KOALICIJA DOS SLUŽBENO PRESTALA POSTOJATI

Nakon održavanja posljednje sjednice Predsjedništva koalicije DOS u utorak navečer, službeno je prestala postojati prva demokratska vladajuća koalicija u novijoj povijesti Srbije. Predsjedavajući sjednice, čelnik Demokratskog centra Dragoljub Mićunović, pročitao je novinarima priopćenje u kojem kaže da je DOS raspisivanjem republičkih izbora prestao postojati i da je bivšim članicama koalicije otvoren put za stvaranje novih stranačkih saveza te da konzultacije stranaka o novim mogućim koalicijama počinju odmah.
“Počinju razgovori i nadam se da će sve stranke DOS-a naći način da se ponovo udruže. Do kraja tjedna će biti poznate sve koalicije i sve stranke će glasno reći da li izlaze same, da li izlaze udružene u nekim koalicijama i koje su to koalicije. Naravno, potrebno je da izvedemo zaključke iz dosadašnje vladavine. Bilo je pogrešaka, trebamo vidjeti koje su to bile pogreške, trebamo ih otkloniti i izaći na ovo takmičenje kao pravi demokrati”, kazao je Mićunović novinarima nakon posljednje sjednice DOS-a.
Koalicija DOS uspjela je na parlamentarnim izborima u prosincu 2000. poraziti režim Slobodana Miloševića, ali se počela raspadati izlaskom Demokratske stranke Srbije i sukobom njezinog čelnika Vojislava Koštunice s tadašnjim premijerom Zoranom Đinđićem, ubijenim 12. ožujka ove godine.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika