17.09.2008. / 08:56

Autor: Katarina Zorić

Haški sud

Karadžićeva statusna konferencija

Od dana kad bi nova optužnica stupila na snagu, Karadžić bi dobio dodatni rok od 30 dana za pripremu i izjašnjavanje o krivnji, ali samo o onim navodima optužnice koji su izmijenjeni

Prva Statusna konferencija u predmetu protiv Radovana Karadžića bit će održana danas poslijepodne na Haškom sudu. Radovan Karadžić tako će dobiti priliku progovoriti o svim pitanjima vezanima uz proces protiv njega, nakon što se protekloga mjeseca odbio izjasniti o krivnji.

Razmotrit će se stanje u pripremi procesa i podnesci koje je Karadžić uputio sudu. Unatoč upozorenjima suca Iaina Bonomya, nije vjerojatno da će tužiteljstvo predstaviti najavljivanu novu optužnicu. Ako se to ipak dogodi, Karadžić će ponovno pred suca kako bi se izjasnio o promijenjenim navodima.

Od dana kad bi nova optužnica stupila na snagu, Karadžić bi dobio dodatni rok od 30 dana za pripremu i izjašnjavanje o krivnji, ali samo o onim navodima optužnice koji su izmijenjeni.

Tužiteljstvo i Karadžić moraju objaviti dokaze pa se još se ne zna kad bi moglo početi suđenje. Prema nekim procjenama, to bi moglo potrajati i nekoliko mjeseci.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika