25.09.2008. / 09:04

Autor: Nina Tomljanović

Istraživanje

Milanović najpoželjniji predsjednik

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić na trećem je mjestu za predsjednika države sa 7,6 posto glasova, sa 5,9 posto ga slijedi Nadan Vidošević, dok je na petom mjestu gradonačelnik Milan Bandić sa 5,3 posto glasova

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović bi dobio najveću potporu birača za predsjednika države sa 14,9 posto glasova, dok bi premijer Ivo Sanader dobio naklonost njih 12,7 posto, rezultati su istraživanja koje je provela slovenska agencija Mediana fides za Jutarnji list.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić na trećem je mjestu za predsjednika države sa 7,6 posto glasova, sa 5,9 posto ga slijedi Nadan Vidošević, dok je na petom mjestu gradonačelnik Milan Bandić sa 5,3 posto glasova.

Na šestom mjestu je sa 4,8 posto glasova politički neaktivan Dražen Budiša koji je pretekao Jadranku Kosor, Dragana Primorca i Andriju Hebranga.

Istraživanje je pokazalo i da čak 71 posto ispitanika ima negativno mišljenje o Vladi što profesor Ivan Rimac s pravnog fakulteta objašnjava prije svega time što je anketa rađena u tjednu afere Indeks. "Korupcijska afera nužno mora štetiti stranci koja je na vlasti. A to što je SDP izbio na prvo mjesto manje je SDP-ova zasluga, a više zasluga HDZ-ova pada", katao je Rimac.

Istraživanje je provedeno od 12. do 20. rujna na uzorku od 2003 ispitanika.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika