25.09.2008. / 11:30

Autor: Nina Tomljanović

Američki izbori

Zbog ekonomske krize McCain prekinuo kampanju

Također je odlučio i odgoditi svoje sutrašnje sučeljavanje s demokratskim kandidatom Barackom Obamom, kojem je predložio da također prekine kampanju, no on je to odbio kazavši kako predsjednici moraju biti kadri baviti se s više stvari odjednom

Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a John McCain prekinuo je kampanju i odlučio se vratiti u Washington kako bi pomogao u rješavanju ekonomske krize u SAD-u.

Također je odlučio i odgoditi svoje sutrašnje sučeljavanje s demokratskim kandidatom Barackom Obamom, kojem je predložio da također prekine kampanju, no on je to odbio kazavši kako predsjednici moraju biti kadri baviti se s više stvari odjednom. "Baš sada Amerikanci trebaju čuti osobu koja će za četrdesetak dana biti odgovorna za rješavanje te zbrke", rekao je Obama na skupu u Clearwateru na Floridi.

I McCain i Obama prihvatili su poziv predsjednika Georgea W. Busha da danas sudjeluju na sastanku s kongresnim čelnicima u Bijeloj kući, na kojem će biti riječi o vladinom programu sanacije financijskog sektora, vrijednom 700 milijardi dolara.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika