01.10.2008. / 15:42

Autor: Petra Horvat

Predsjednik demantirao

Mesić: 'Karamarko nije podnio ostavku'

Osim predsjednika, tvrdnju da je ravnatelj SOA-e podnio ostavku demantirala je i SOA

"Ja sam danas čuo za tu špekulaciju koju su 'skuhali' neodgovorni i vjerojatno bolesni ljudi", prokomentirao je predsjednik Mesić napise portala Javno.hr da je ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Tomislav Karamarko već dvaput zatražio ostavku.

Isti je portal naveo da je Karamarko, uz podnošenje ostavke, zatražio i hitan sastanak s predsjednikom Mesićem i premijerom Sanaderom, što je predsjednik odlučno zanijekao. "Ja bih prvi znao za to kad bi to bila istina", rekao je predsjednik nakon sastanka s rektorom zagrebačkog Sveučilišta Aleksom Bjelišem i ponovio da se radi o špekulaciji. Navode o Karamarkovoj ostavci demantirala je i SOA na svojoj internet stranici.

Portal Javno objavio je i da Karamarkova ostavka oba puta nije prihvaćena, te da je ravnatelj SOA-e zatražio hitan sastanak s predsjednikom i premijerom kako bi im predao ostavku zbog nezadovoljstva izborom Marijana Benka za ravnatelja policije. Portal je objavio da je SOA nezadovoljna takvim izborom ravnatelja policije, te da je Benko ponovno izabran na inzistiranje vladajuće garniture i premijera Sanadera.

Na pitanje je li među tajnim računima koji se pojavljuju i onaj generala Zagorca, Mesić je odgovorio da očekuje da će, uz Mađarsku i Cipar, surađivati i druge zemlje u čijim se bankama nalaze ti računi. "Nadamo se da ćemo dobiti sve transfere, a onda će se vidjeti kuda je novac otišao", rekao je Mesić i dodao da ruka pravde još nije sustigla krupne ribe umiješane u profiterstvo i kriminal. "Radi se o stotinama milijuna eura", kazao je.
Predsjednik je odgovorio i na pitanje treba li se bojati što, čini se, i fondovi zbog globalne krize prodaju svoje udjele MOL-u. "Želim da sve privatizacije budu transparentne", kazao je.

"Demonstracije su znak demokracije", kratko se osvrnuo Mesić na nedavni prosvjed na kojem su ga novinari izviždali. "Nakon što sam s vrhom policije razgovarao o neriješenim slučajevima premlaćivanja, na skup sam došao kako bi čuo i drugu stranu", rekao je i dodao kako je tijekom prosvjeda čuo zvižduke dijela prosvjednika, no i pljesak drugog dijela.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika