01.10.2008. / 19:44

Autor: Katarina Zorić

UEFA

Ruska mafija namjestila pobjedu Zenita nad Bayernom?

Šefa ruskog mafijaškog klana Tambovskaja Španjolci su uhitili u ožujku na Mallorci, a Genadija Petrova u Sankt Peterburgu. On je u snimljenom telefonskom razgovoru ustvrdio da je Zenit kupio pobjedu za "50 milijuna", ne navodeći radi li se o dolarima ili eurima

Zbog sumnje da je rezultat uzvratne utakmice prošlosezonskog polufinala UEFA Kupa u Sankt Petersburgu u kojem je ruski Zenit svladao minhenski Bayern sa čak 4:0 namješten, španjolske vlasti službeno su otvorile istragu.

Šefa ruskog mafijaškog klana Tambovskaja Španjolci su uhitili u ožujku na Mallorci, a Genadija Petrova u Sankt Peterburgu. On je u snimljenom telefonskom razgovoru ustvrdio da je Zenit kupio pobjedu za "50 milijuna", ne navodeći radi li se o dolarima ili eurima.

Petrovljeva "desna ruka" Leonid Hristoforov, koji je također pritvoren, dokazano je uplatio ogroman novac na kladionici upravo na ishod 4:0 za ruskog prvaka, pa mu se uloženo višestruko oplodilo s obzirom na nevjerovatan koeficijent od čak 82:1.

Zenit je prošao Bayern sa ukupnim rezultatom 5:1, a poraz od 0:4 u uzvratu je najteži koji je bavarski sastav doživio u Europi u zadnjih 31 godinu. Zenit je kasnije postao pobjednikom Kupa UEFA svladavši u finalu Glasgow Rangers (2:0).

Kako donose španjolski mediji, istragu vodi čuveni španjolski sudac Baltasar Garzon, koji je u kontaktu i sa njemačkim vlastima, a čelnici Bayerna su se već oglasili kako "nemaju veze sa slučajem".

UEFA je nedavno utemeljila posebnu jedinicu za borbu protiv kladioničarske mafije, a pod istragom je završilo 25 susreta UEFA Kupa. Među njima zasad nije bio dvoboj Zenit - Bayern. 

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika