04.10.2008. / 19:33

Autor: Hrvoje Šimičević

Sastanak G4 u Parizu

Europske zemlje traže rješenje financijske krize

Odmah na početku summita francuski premijer Nicolas Sarkozy poručio je kako 'Europa mora pokazati volju da ponudi rješenje koje će smiriti sve podjednako, kako porezne obveznike tako i ulagače

Čelnici četiri europske zemlje članice skupine G8, sastali su se danas na summitu u Parizu, organiziranom zbog globalne financijske krize. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, njemačka kancelarka Angela Merkel, talijanski premijer Silvio Berlusconi i britanski premijer Gordon Brown razgovarati će o eventualnim planovima i projektima za ublažavanje krize svjetskih burzi, koja je zahvatila i europsko tržište financija.

Odmah na početku summita francuski premijer Nicolas Sarkozy poručio je kako 'Europa mora pokazati volju da ponudi rješenje koje će smiriti sve podjednako, kako porezne obveznike tako i ulagače.' Njemačka kancelarka Angela Merkel naglasila je pak kako moraju odgovarati oni koji su prouzročili ovu financijsku krizu. „Jako sam zadovoljna što smo se sastali kako bi pripremili aktivnosti G8 i razgovarali o stanju u našim zemljama.

Držimo da u ovom teškom razdoblju europske države moraju preuzeti svoje odgovornosti, ali i oni koji su ih izazvali moraju preuzeti odgovornost za nastale štete“, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel Prije dolaska na summit, javljaju agencije. Britanski premijer Gordon Brown najavio je kako će na ovom mini summitu u Parizu, predložiti osnivanje europskog fonda od 12 milijardi funti za pomoć malim poduzećima."Uz akcije koje poduzimamo na nacionalnoj razini i svjetski problemi u pogledu nafte i financije krize trebaju rješenja na globalnoj razini", rekao je Brown, uoči sastanka u Parizu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika