07.10.2008. / 16:03

Autor: Katarina Zorić

Kap koja je prelila čašu

Mesić: Smjene u Vladi morale su se provesti

"Ostavke su konac jednog stanja nesigurnosti koje je trajalo i koje su neki pokušavali opravdati objašnjenjima da takvo stanje vlada i u nekim europskim i drugim zemljama", rekao je Mesić

Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas u Evianu da su se smjene u hrvatskoj Vladi morale provesti jer je kap koja je preleila čašu bila jučerašnja čista mafijaška likvidacija odvjetničke vježbenice u Zagrebu.

"Ostavke su konac jednog stanja nesigurnosti koje je trajalo i koje su neki pokušavali opravdati objašnjenjima da takvo stanje vlada i u nekim europskim i drugim zemljama", rekao je Mesić.

"To je čista mafijaška likvidacija, to je kap koja je prelila čašu tako da se moralo ići u izmjene i dovesti stručnjake koji će oko sebe sakupiti one specijaliste koji mogu promptno razriješiti svaki kriminalni slučaj koji se dogodi", istaknuo je predsjednik Republike.

Mesić je pružio podršku i prosvjedima koji su najavljeni za večeras u više hrvatskih gradova, kao javni protest protiv stanja u kojem se društvo našlo. Ocijenio je da "oni koji su zaduženi za sigurnost iz toga moraju izvući pouke i krenuti u akciju".

U izjavi novinarima Predsjednik je potvrdio da Vijeće za nacionalnu sigurnost saziva "zajedno s premijerom, vjerojatno već u petak" kako bi zatražio "više angažiranja svih institucija zaduženih za sigurnost ljudi i imovine da učine Hrvatsku sigurnom".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika