12.10.2008. / 20:04

Autor: Nina Tomljanović

Financijska kriza

Sarkozy: "Očekujem ambiciozan, usklađen plan"

Sarkozy se sastao s ministrima financija na izvanrednoj sjednici šefova država i vlada 15 zemalja euro zone kako bi zajednički odlučili o mjerama što će ih poduzeti da bi se suočili s financijskom krizom

"Očekujem ambiciozan, usklađen plan koji će nam donijeti rješenja", rekao je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy danas prije početka summita u Parizu.

Sarkozy se sastao s ministrima financija na izvanrednoj sjednici šefova država i vlada 15 zemalja euro zone kako bi zajednički odlučili o mjerama što će ih poduzeti da bi se suočili s financijskom krizom. Na sjednici je najavljen dogovor oko koordiniranih mjera pomoći bankama, no ministri nisu izvijestili o konkretnim koracima.

Sarkozy i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso trebali bi prije summita u Bruxellesu razgovarati s britanskim premijerom Gordonom Brownom čija zemlja ne spada u euro zonu. "Razgovarat ćemo s britanskim premijerom da bismo mu objasnili što ćemo predložiti članicama euro zone. U srijedu ćemo cijelu Europu pokušati usmjeriti istim koordiniranim i ambicioznim putem. Ja očekujem da Europa progovori jednim glasom" rekao je francuski predsjednik Sarkozy.

Europski summit kojemu će prisustvovati 27 predstavnika europskih zemalja održat će se u srijedu i četvrtak u Bruxellesu.

Vezane vijesti

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, kojega je na izborima 6. svibnja pobijedio socijalist Francois Hollande, otići će iz "aktivne politike"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika